Diner (Pärnu)

R0003 diner parnu google

Tunnustatud 5.2.2015: Tunnustus R0003
Tunnustajad: Priit Toomits, Sven Rosenstok, Leena Laidinen, Erkki Laidinen.
Fotod: Eesti Grilliliit
  Tekst: Auris Rätsep

Välismaised söögiketid ehk kettrestoranid on reeglina nii sisult kui vormilt äravahetamiseni sarnased. Samamoodi võiks arvata, et Tallinnas, Vabaduse puiesteel tegutsev Diner Tallinn sai endale Pärnus väikevenna, aga on see siiski nii või hoopis vastupidi?

Asukoht on suviselt kuum

Nimi on ameerikapärasel söögikohal sama mis Tallinnas, silt uksel ja selle kohal ka. Etteruttavalt võin öelda, et ka menüü on üldjoontes sama, kuid siiski väikeste erisustega ja see on vahva. Esimene asi, mis Pärnu Dineris silma hakkab on ruumikus - laed on kõrged ja võlvkaared annavad alust arvata, et siinsete seinte vahel on ka varem kliente teenindatud. Asukoht on igatahes super, vähemalt suvehooajal kindlasti - otse kõige kuumemal Pärnu vanalinna ristmikul. Vanadele näljastele diskohuntidele ja öösöödikutele olgu öeldud, et kui tantsite Miragest välja, siis otse üle tee Dinerisse, Kassa-nimelise ööklubi noortest pensionieelikutest publik peab võtma järsu kurvi ümber sama maja nurga ja siis saavad põlvkonnad üheks Pärnu Dineri ees või selle sees!

Äriplaan Pärnu söögiäris: talvel pikk miinus, suvel priske pluss

Diner Pärnu juhataja Priit räägib, et talvel on Pärnus raske - turiste napib ja kohalikke ka. Laupäeviti on siiski järjekord uksest välja ja palju ostetakse kaasa, see jutt klapib nii Tallinna kui Pärnu Dinerites.

Tullakse ka peredega, sest ruumi on siin tõesti palju ja sisustus on rõõmus. Meie inspekteerimise ajal saabub külla ka soomlastest perekond, kelle pea ostab õlle ja kael ei keelagi. Vaat see on turistile luksus: katsu sa Soomes burksirestoranist õlut osta ja seda pere seltsis nautida. "No ei varmasti onnistu!"

"Peaks nüüd suveni veel vastu, sest mul on tunne, et me ei jõua siis rahvast ära teenindada", hellitab juhataja lootust talvel teenitav rahaline miinus siis kuhjaga tasa teha ja rohkemgi veel. Grilliliidu liikmete kuni 1000 pöialt on selle nimel pihus ka meil, igatahes!

Talvel uue söögikoha avamisel olevat siiski ka üks oluline strateegiline pluss - nimelt saab personaliga trenni teha suveperioodiks, et kõik sujuks õlitatult. Targad mehed need burksirestoranipidajad, kõik on läbi mõeldud.

Sisekujundus on eriline, tualetis on kasevete aeg

Pärnu Dineri seintel ilutseb graffiti, seda on palju ja see on visuaalselt maitsekas nagu ka söögikraam siin majas. Seinamaalingud tegi üks Tartu graffiti-guru, kes õhtul alustas ja hommikuks oligi valmis. Eriti äge on videoekraani all kombineeritud pilt reaalsest auto tagaosast mis ulatub seinast välja ja selle kohale on tehtud joonistus. Eemalt otse vaadates ei saagi aru, et see kõik ei olegi joonistatud, vaadake ja imestage ise kui kohale saabute: uksest sisse ja pilk kohe paremale!

Tualetikujundus on siin majas omaette maiuspala. Kui häda pole käepärast võtta, piiluge niisama sisse: satute ehtsasse kasesalusse keha kergendama, puudub vaid linnulaul, aga eks te ise siristate seal...

Veidi toidust ka

Pakutav toidukraam on siin sama hea kui Tallinna Dineris, üks pere ikkagi.

 Köögitehnika koosseis eesotsas Josper-grilliga on ka sama, ainult inimesed grilli taga on teised, aga kahtalselt õnnelike nägudega justnagu Tallinna Dineris. 

Mõningast vaidlust tekitavad lauda toodavad kartulid - osad kiidavad neid juustuga ülevalatud fritüüriküpsetisi taevani, teised mitte, see teadagi on maitse asi.

"Uuendusena toome menüüsse ka grill-lõhe, see on kindel plaan, kuna eriti soome turistid küsivad kala", teatab Priit lõpetuseks rahulolevalt kui on Eesti Grilliliidu tunnustuse tunnistuse vastu võtnud.

50 istekohaga Pärnu Diner on avatud iga päev alates kell 11 — tere tulemast!

Vaata galeriid Google Photos keskkonnas