grillimess ajutine header 1130x300

Eesti Grillimessi - Grillima! veebimessi toimumise aeg ja koht

Avatud 12 kuud ja 24 tundi ööpäevas: www.grillimess.ee, sissepääs tasuta

Toidu ohutu valmistamine

  • toores ribiKontrolli toiduainete „parem enne” markeeringut.
  • Mida palavam on ilm, seda enam on oht, et midagi võib toiduainete säilitamisega untsu minna. Hinda liha välimust, lõhna ja pakendit. Ohutu realiseerimisaeg on hea, aga kõik mis ei saa untsu minna võib seda vahel ikkagi teha ja meile jääb kõhuvalu ning midagi veel…
  • Ühtegi toodet ei saa muuta nii ohutuks, et ta kannatab tundide jooksul seismist soojas ning ei rikne. Pea kinni säilitustemperatuurist. Valmistooted võetakse külmikust välja vahetult enne valmistamist ja liha marineerimisel hoiame tooteid väljas ainult nii kaua, kui see on hädavajalik. 
  • Mida tervislikum ja säilitusainevabam on toiduaine, seda kiiremini ta rikneb. Arukas grillija peab seda silmas ja valmistab toitu nii palju, et see ei jää pikalt jahtununa õues seisma - seda eriti juulis, augustis ja septembris, kus bakterite tegevuseks on kõige sobivamad temperatuurid.

Kvaliteetsele lihale kulutatud raha tasub ennast kindlasti ära, kuna see tähendab ka vähem jäätmeid, kõrgemat toiteväärtust ja paremat maitset. Toiduks kasutatakse ainult loomuliku ja värske lõhnaga ning värvusega liha. Hallikas, pruunikas, libe või laiguline pealispind ja ebameeldiv lõhn viitavad liha riknemisele – sellist liha ei tohi toiduks tarvitada.